Om oss

På dina villkor

Detta erbjuder vi

Vi möter varje individ som kommer till oss med den respekt och värdighet som alla människor har rätt till. Det är viktigt att minnas de mänskliga rättigheterna, något som vi i vårt arbete påminns om, och kämpar för, kontinuerligt.

Detta kan du förvänta dig om du väljer att få personlig assistans via Österlen Assistans:

  • Vi hjälper dig att rekrytera dina personliga assistenter. Österlen Assistans kan antingen hämta in kandidater för dig att välja bland, eller så kan vi se till så att den person som du har hittat på egen hand får jobbet.
  • Du blir arbetsgivare för dina assistenter och bestämmer därmed deras arbetstimmar baserat på ett schema som passar efter dina behov.
  • Du får beviljad assistansersättning baserat på de timmar du behöver personlig assistans och denna ersättning är du fri att distribuera själv i antingen löneutbetalningar, utbildning eller omkostnader.
  • Administration och ekonomi är jobbiga kapitel som vi gärna hjälper dig med, samtidigt har du alltid fri insikt i till vad din assistansersättning går.
  • När du måste kontakta myndigheter står vi bakom dig på alla tänkbara sätt.
  • I din ansökningsprocess om personlig assistans till Malmö kommun eller Försäkringskassan så stödjer och rådger vi dig från början till slut.
  • Österlen Assistans i Malmö kan fixa resor och utflykter åt dig, efter dina önskemål.

Har du några frågor så är det bara att kontakta oss på Österlen Assistans i Malmö!

Få ansökan styrkt

Personlig assistans i Malmö ansöker man om via blanketter som kan hämtas antingen hos Försäkringskassan eller hos Malmö kommun. Ansökan ska fyllas i så detaljerat som möjligt och allt man anger ska styrkas officiellt av arbetsterapeuter, läkare och andra specificerade specialister. 
Att ansöka om personlig assistans

Österlen Assistans

Ravlunda Byaväg
277 35 Ravlunda

Telefon: 0414-743 85

E-post: info@osterlenassistans.se
Hemsida: www.osterlenassistans.se

Om oss

Österlen Assistans främsta drivkraft är dina rättigheter, via oss får du chans att utforma ett program för personlig assistans i Malmö som passar dig.